temadagar.se logotype

Julafton

Julafton är en av de största högtiderna vi firar i Sverige, vet du varför vi firar julafton?. Många andra länder firar julen på juldagen, den 25e december, medan vi i Sverige föredragit firande på aftonen istället.

Julafton kan se olika ut hemma hos olika svenska familjer, men några traditionella element brukar återkomma varje år. Vissa kanske börjar dagen med att gå till kyrkan eller en överraskning i strumpan till barnen, medan resten av paketen väntar under julgranen. Många tillbringar en del av dagen med familj, tittar på Kalle Anka på tv och äter julbord till lunch eller middag. Bakning av pepparkakor, pepparkakshus, knäck och annat julgodis är också en vanlig aktivitet på antingen julafton eller dagarna innan. Ibland kan till och med tomten själv knacka på med en säck presenter!

Hur firar du jul? Om du spanar in Upplevelse.com får du många bra julklappstips. Här kan du kan leta bland upplevelser i olika kategorier, presenter som är personliga, känns omtänksamma och blir minnen som räcker för hela livet!

Du kan även söka julklappsinspiration på sajten fineshelf.com som rekommenderar häftiga och annorlunda julklappar och presenter från svenska e-handlare. På deras sida Fineshelfs julklappstips 2019 finner du aktuella erbjudanden.

En viktig del av vårt julfirandet är vårt älskade julbord som traditionellt ska avnjutas under sång. Läs mer om vår svenska tradition att sjunga snapsvisor och få gratis sånghäfte till julbordet.

När är Julafton 2021?

Julafton är alltid den 24 december.

Julafton är en ledig dag.

Hur många dagar är det kvar till Julafton?

Det är 301 dagar kvar till Julafton.Köp kalender med temadagar - För dig som vill kunna få alla våra temadagar direkt i din telefon eller dator.

Andra temadagar samma dag:

Inga

Taggar:

24 December
Julafton
Julklappar
Tomten