temadagar.se logotype

Mors dag

Mors dag firas i de flesta länderna i världens men vi väldigt olika datum, i Sverige firar vi Morsdag den sista söndagen i maj precis som bl a Marocko och Frankrike. I bl a USA, Finland och Danmark så firas dagen den andra söndagen i maj och i Norge firas Mors dag den andra söndagen i februari. Anledningen till att vi firar Mors dag senare än de flesta andra länderna som firar den andra söndagen i maj sägs bero på att det är större chans att vi kan gå ut och plocka blommor och ge till vår mamma.

I bl a Finland är Mors dag en officiell flaggdag, detta gäller inte i Sverige än men vi tror att det skulle kunna bli inom några år, flaggning för våra mammor förekommer dock på många platser ändå. Tanken med Mors dag är att vi ska stanna upp och tänka på våra mödrar, tacka dem för vad de gör och vad de har gjort och fira dem.

Första gången som någon firade denna dag var år 1908 i Philadelphia, detta för att Ann Jervis ville hedra sin mamma på årsdagen av hennes bortgång. Sedan dess har mors dag firats varje år runt om i världen. Mors dag är en av våra största och mest uppmärksammade temadagar och även en av de äldsta så passa på att bjuda ut din mamma på lite mat, eller om hon bor långt bort, varför inte skicka lite choklad för att uppmärksamma henne.

Tack mamma!

Överraska mamsen med en cool mors dag-present! Hos CoolStuff hittar du oväntade och roliga presenter. Sitt inte och klura på vad du ska handla till världens bästa mamma när du kan hitta alla balla, annorlunda, smarta och finurliga gadgets där. Klart morsan ska firas något alldeles extra med en extraordinär mors dag-present från dig!

Hos Upplevelse.com får du många bra tips på mors dag-presenter, där du kan leta bland upplevelser i olika kategorier. En upplevelse är en personlig present som blir ett minne för livet!

Hur ska man fira mamma? Här finns roliga tips inför Mors dagsfirandet och ett kul, gratis quiz i mamma-kunskap.

När är Mors dag 2021?

Mors dag 2021 är den 30 maj.

Mors dag infaller sista söndagen i maj.

Hur många dagar är det kvar till Mors dag?

Det är 100 dagar kvar till Mors dag.


Köp kalender med temadagar - För dig som vill kunna få alla våra temadagar direkt i din telefon eller dator.

Taggar:

Mors dag
Morsdag