temadagar.se logotype

Påskafton

Påskafton infaller alltid på en lördag i Sverige, den första lördagen efter första fullmånen efter 20 mars. Datumet kan alltså variera mellan den 21 mars och den 24 april, vanligaste datumet sägs vara den 7 april som ligger mitt emellan dessa datum.

Påskafton som är dagen före jesus återuppståndelse firas i de flesta länder inte utan Sverige är ett undantag. Vi firar oftast dagen med påskägg fyllda med godis och påskmat, på sina håll ses även påskbrasor.

Då var det påsk igen och här ska det firas med påsksaker, fjädrar, påskpynt, allehanda påskpresenter, men framförallt… mängder av PÅSKGODIS! Men man kan ju inte bara sitta och proppa i sig godis helt själv. Klart man vill ge bort fina påskpresenter att gömma i ett påskägg! Och den sortens grejer hittar du just hos CoolStuff. De har samlat massor av roliga påsksaker och smarriga påskägg. Så gör påsken lite coolare genom att handla till dig själv eller till någon du tycker om. Ifall nu påskharen inte skulle dyka upp!

En påsktradition som blivit allt vanligare hos oss är att ha äggjakt på påskafton, här finns tips och idéer om olika sätt att ordna en rolig äggjakt för barnen.

När är Påskafton 2021?

Påskafton 2021 är den 3 april.

Påskafton infaller första lördagen efter första fullmånen efter 20 mars.

Påskafton är en ledig dag.

Hur många dagar är det kvar till Påskafton?

Det är 196 dagar kvar till Påskafton.


Köp kalender med temadagar - För dig som vill kunna få alla våra temadagar direkt i din telefon eller dator.

Andra temadagar samma dag:

Internationella parkinsondagen
Surdegsdagen

Taggar:

påsk
Påskafton